Gyermekátadás során történt súlyos bántalmazás Jászladányban

Egy féléves kisgyermek átadása során történt erőszakos cselekmény végződött életveszélyes sérülésekkel Jászladányban, ahol egy apa megverte válófélben lévő felesége új párját.

A Szolnoki Törvényszék jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a 37 éves férfit, aki másfél évvel korábban agresszív cselekedetével súlyosan megsebesítette az áldozatot. Tóvizi Ádám Péter, a bíróság szóvivője szerint az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek.

Az események előzménye, hogy az apa nem volt hajlandó átadni a gyermeket az anyának, aki a rendőrség segítségét kérte az ügyben. A férfi ígéretet tett a rendőröknek, hogy este tíz óráig visszaadja a gyermeket, azonban nem tartotta be ígéretét.

Az incidens akkor eszkalálódott, amikor az anya és új partnere a megbeszélt időben megjelentek a háznál. Az apa először a válófélben lévő feleségével kezdett kiabálni, majd ököllel arcon ütötte az asszony új párját. A támadás következtében az új párja súlyos sérüléseket szenvedett, többek között tüdőzúzódást és légmell alakult ki nála, amelyek életveszélyesek voltak.

A helyszínre érkező rendőrök mentőt hívtak az összevert férfihoz. A bíróság a támadót két év szabadságvesztésre ítélte, de a büntetést négy év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet minden érintett elfogadta, így az jogerős lett.