AutoWallis növekedési tervei és a Scope Ratings értékelése

Az AutoWallis megduplázásra készül 2028-ig, a Scope Ratings pedig éves felülvizsgálatot végzett a vállalat hitelminősítésén, figyelembe véve az új üzleti terveket.

A Scope Ratings megtartotta az AutoWallis B+ szintű hitelminősítését, de a kilátásokat pozitívról stabilra módosította, tekintettel a vállalat növekedési terveinek megnövekedett finanszírozási igényeire. A hitelminősítő intézet szerint az adósság/EBITDA hányados középtávon a korábban várt 3 alatti szintről 4-szeres szint feletti értékre emelkedhet.

A Scope kiemelte, hogy a minősítés javulhat, ha az adósság/EBITDA hányados fenntarthatóan 4 alatt marad, viszont romlás következhet be, ha ez az arány 5 fölé emelkedik. A finanszírozási ratinget B+ besorolásra módosították, míg az üzleti tevékenység ratingjét BB--ra javították, elismerve a vállalat diverzifikációját.

Az AutoWallis kötvényeinek besorolása változatlanul B+ maradt, és a cég továbbra is megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának feltételeinek.

Az AutoWallis idén májusban ismertette növekedési tervét, amely szerint a cég árbevétele 750 milliárd forintra, EBITDA-ja pedig 40 milliárd forintra emelkedhet 2028-ig.