Hunter Biden pert indít a Fox News ellen

Hunter Biden, az amerikai elnök fia, jogi lépéseket tesz a Fox News ellen, amiért a csatorna meztelen fotókat és videókat közölt róla egy fiktív perről szóló minisorozatban. A Reuters szerint Hunter Biden azzal vádolja a Foxot, hogy megsértette New York állam úgynevezett bosszúpornó törvényét, mely tiltja az intim képek beleegyezés nélküli nyilvánosságra hozatalát.

A Fox News streamingszolgáltatójának kínálatába 2022 októberében került be a "The Trial of Hunter Biden: A Mock Trial for the American People" című műsor, amely Hunter Bident illegális külföldi lobbitevékenységekkel és vesztegetéssel vádolja, bár ilyen vádakat sosem fogalmaztak meg ellene hivatalosan.

A csatorna állítása szerint a Hunter Bidenről szóló tudósításaik pontosak voltak, és a műsort politikai indíttatásból, alaptalanul perelte be Biden. A Fox News óvatosságból eltávolította a műsort a kínálatából 2023 áprilisában, de a sorozat promóciós felvételei továbbra is elérhetők.

A Reuters információi szerint a sorozatban olyan képek és videók is megjelentek, amelyeken Hunter Biden meztelenül és szexuális aktus közben látható. Az amerikai elnök fia szerint a Fox tudatosan hozta nyilvánosságra a privát felvételeket, amelyeket megszereztek vagy elloptak.

Hunter Biden szerint a minisorozat szándékosan manipulálja a tényeket, elferdíti az igazságot, és kitalált párbeszédeket tartalmaz a szórakoztatás érdekében.

A jogi problémák ellenére Hunter Biden további kihívásokkal is szembenéz, ugyanis egy delaware-i bíróság 2023 júniusában három vádpontban bűnösnek ítélte fegyvertartási ügyben, és szeptemberben Kaliforniában is bíróság elé kell állnia, mert nem fizetett be 1,4 milliárd dollárnyi adót.