Hamzat Kadirovot nevezte ki Csecsenföld biztonsági tanácsának élére Ramzan Kadirov

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője, unokaöccsét, Hamzat Kadirovot nevezte ki a biztonsági tanács élére. Hamzat korábban miniszterelnök-helyettesként is dolgozott, és jelentős vezetői tapasztalattal rendelkezik.

Hamzat Kadirov, aki korábban Csecsenföld miniszterelnök-helyettesi pozícióját töltötte be, most új felelősséget kapott, miután Ramzan Kadirov, az észak-kaukázusi tagköztársaság vezetője, őt bízta meg a biztonsági tanács vezetésével. A kinevezést a Telegramon keresztül jelentették be, ahol Ramzan Kadirov kiemelte unokaöccse vezetői képességeit és tapasztalatát.

A fiatal vezető, Hamzat Kadirov, nem csak korábbi pozíciói miatt ismert, hanem azért is, mert 2023-ban Vlagyimir Putyin érdeméremmel ismerte el munkásságát, továbbá idén májusban Bátorságrenddel tüntették ki az Ukrajnában harcoló csecsen egységek támogatásáért.

A Kadirov család több tagja is magas pozíciókat tölt be. Ramzan Kadirov másik unokaöccse, Jakub Zakrijev is sikeres karriert futott be, hiszen ő is volt Csecsenföld miniszterelnöke, és tavaly júliusban a Danone orosz leányvállalatának élére került, amely már nem áll kapcsolatban a francia anyavállalattal az ukrajnai invázió kezdete óta.

Ramzan Kadirov saját családján belül is fontos szerepeket oszt ki, hiszen novemberben 15 éves fiát, Adamot nevezte ki a személyes védelmét biztosító szolgálat főnökének.