Elton John ruháinak árverése

Elton John több száz ruháját és kiegészítőjét árverezi el az eBay-en a Pride-hónap alkalmából, melynek bevétele az énekes alapítványát fogja támogatni, amely az AIDS terjedésének megfékezéséért küzd.

Az aukció 10 napig tart, és a 77 éves énekes alapítványának javára kerülnek a bevételek. Az 1992-ben létrehozott alapítvány célja, hogy 2030-ra felszámolja az AIDS-járványt, és harcoljon az LMBTQ-közösséggel szembeni előítéletek ellen.

A különleges alkalom során olyan neves márkák darabjai, mint Gucci-kabátok, Versace-köntösök és Prada-félcipők kerülnek kalapács alá. Emellett a rajongók kedvezőbb árú termékeket is találhatnak, mint például koncerteken kapható pólók és baseball-sapkák. Néhány ruhadarabot licitálás nélkül is meg lehet vásárolni, míg a licitre bocsátott tárgyak kezdőlicitje 26,60 dollár, ami az énekes korábbi atlantai otthonára utal.

Az eBay közleményében kiemelték, hogy a vásárlók nemcsak licitálhatnak a legendás előadó ruháira, hanem közvetlenül is támogathatják az alapítványt. A „Rocket Man Resale” névre keresztelt boltban Elton John ruhadarabjai mellett Donatella Versace ruháira is lehet licitálni.