Alföldi Róbert előadásai a RAM-ba költöznek az Átriumból

Közel egy évvel azután, hogy kiderült: a Kultúrbrigád elhagyja a Margit körúti Átriumot, Alföldi Róbert bejelentette, hogy hat darabjuk a XIII. kerületben talál új otthonra.

A Kultúrbrigád tizenkét év után, idén nyáron hagyja el az Átriumot, amelynek hét évig voltak az üzemeltetői. Az állami támogatások hiánya miatt nehéz helyzetbe került intézményt először a nézők, később az önkormányzat is támogatta, de ezek az erőfeszítések nem bizonyultak elegendőnek a fennmaradáshoz, így a bezárás elkerülhetetlenné vált.

A bezárás hírére reagálva májusban érkezett a bejelentés, hogy az Átriumot több más társulat veszi át, köztük a Pintér Béla Társulata, a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció és az Orlai Produkciós Iroda. Ekkor még nem volt információ arról, mi lesz a Kultúrbrigád és előadásaik sorsa.

A kérdésre választ adva Alföldi Róbert a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy azok az előadások, amelyekben ő is szerepel, a XIII. kerületi RaM-ArT Színházban folytatják életüket. Szeptembertől újra műsorra tűzik az Az őrült nők ketrecét, az Igenis, miniszterelnök úr!-t, az Egy, kettő, három-at, az Isteni végjáték-ot, a Mefisztó-t, valamint a Varázsnagymama-t.