Wizz Air járat késése Valencia és Budapest között

A Wizz Air W6 2386 számú Valencia – Budapest járata jelentős késéssel, 4 óra 40 perccel a tervezett indulás után emelkedett a levegőbe. Az utasok órákon át vártak a gépen, anélkül, hogy bármiféle tájékoztatást kaptak volna a késés okáról.

A járat eredetileg 2024. július 1-jén reggel 9:10-kor indult volna, azonban csak délután 13:50-kor szállt fel. Az Utazómajom blog egy olvasói beszámolója szerint az utasok a beszállást követően hosszú időt töltöttek a repülőtér kifutóján parkoló gépen, tájékoztatás nélkül. A fedélzeti személyzet nem beszélte sem a spanyol, sem a magyar nyelvet, így a kommunikáció is akadozott.

A beszállás után csak egy órával kapcsolták be a klímaberendezést, amit később, a délutáni órákban ismét kikapcsoltak. Az utasok "embertelen" körülményekről számoltak be, hiszen csak két óra várakozás után kaptak egy pohár vizet, ételt pedig csak pénzért lehetett vásárolni, ráadásul nem is állt rendelkezésre elegendő mennyiség mindenki számára.

Néhány órával a beszállítás után kitolták a gépet, ami reményt adott az utasoknak, hogy végre felszállhatnak. Azonban ez nem történt meg, további várakozásra kényszerültek. A Wizz Air ebben az időszakban nem saját gépeit, hanem lízingelt repülőgépeket használt, köztük egy festés nélküli Airbus A320-ast az Avion Expressstől, mivel a légitársaság flottájának jelentős része hajtóműproblémák miatt nem állhatott rendelkezésre.

A W6 2386 számú járat végül, a tervezett időpontot követően több mint négy órával később, délután fél kettőkor hagyta el a valenciai repülőteret. Nem ez az első eset, ahol jelentősebb késésekkel szembesültek a magyar utasok, az utóbbi hetekben több ilyen sztori is volt, részben a Wizz Air járatainál.