Volkswagen-csoport: Vezetőknek nincs több Porsché

A Volkswagen-csoport megszüntette azt a régóta fennálló gyakorlatot, hogy a felsővezetők Porschékat használjanak céges autóként, mintegy kétszáz alkalmazott érintett ebben a változásban.

A Bild információi szerint a német autógyártó óriás, a Volkswagen-csoport, megerősítette, hogy a jövőben a topmenedzsereknek már nem lesz lehetőségük Porschékat vezetni céges autóként. Ez a lépés a vállalat költségcsökkentési törekvéseinek részeként jött létre, amelynek célja, hogy 2024-re négymilliárd eurót, 2025-re hétmilliárd eurót, majd 2026-tól évente tízmilliárd eurót takarítsanak meg.

A megtakarítási program részeként hozott intézkedés pontos pénzügyi hatását nem közölték, de a luxusautók kivonása minden bizonnyal jelentős összegeket spórol meg a cégnek. A változás ellenére egyes vezetők, mint például a Porsche vezetői vagy a vállalatcsoport igazgatósági tagjai, továbbra is jogosultak maradnak a sportkocsik használatára.

A döntés nem minden érintettnek tetszett, és már panaszok is érkeztek a braunschweigi munkaügyi bírósághoz az úgynevezett "Porsche-tilalom" miatt. Korábban a vezetőknek lehetőségük volt legalább két járművet választaniuk, és széles körben dönthettek a Volkswagen-csoport különböző márkáinak modelljei között.