Új-Delhi repülőterén beomlott a tetőszerkezet

Pénteki heves esőzések következtében beomlott Új-Delhi repülőterének a tetőszerkezete, aminek következtében egy ember életét vesztette és további nyolc súlyos sérüléseket szenvedett.

Az Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtér közleménye szerint a tragédia a delhi 1-es terminál régi indulási előcsarnokánál történt hajnali 5 óra körül. Az esetet India légiközlekedésének egyik legnagyobb infrastrukturális katasztrófájaként emlegetik, és ennek következtében az első terminálról minden repülőgép indulását ideiglenesen felfüggesztették. A mennyezetet tartó oszlopok kidőlése miatt a tetőszerkezet egy része a terminál előtt parkoló autókra zuhant.

A Delhi Tűzoltóság helyettes osztályvezetője, Ravinder Singh beszámolója szerint a baleset egyetlen halálos áldozata egy összezúzott járműben tartózkodott. A sérülteket kórházba szállították, a mentési munkálatok pedig körülbelül 20 perc alatt befejeződtek. Az elmúlt hetekben a városban rekkenő hőség uralkodott, majd heves esőzések következtek, amelyek az utcákat és parkoló autókat is elárasztották.

A repülőtér jelentőségét jelzi, hogy évi 63 millió utasforgalmával a világ legforgalmasabb repterei közé tartozik. Összehasonlításképpen, az atlantai repülőtér évi 107 millió, míg a Budapest Nemzetközi Liszt Ferenc Repülőtér évi körülbelül 14 millió utast szolgál ki.