Spanyol modell letartóztatása a brutális párkapcsolati erőszak miatt

Egy év bujkálás után került rendőrkézre Adaia Lopez, aki a szakítás utáni búcsúcsók során kiharapott egy darabot volt barátja nyelvéből.

A spanyol hatóságok letartóztatták Adaia Lopez modellt, aki közel egy évtizeddel ezelőtt elkövetett bűncselekménye után egy éven át bujkált. A 26 éves nőt, aki egy szakítás utáni búcsúcsók alkalmával harapott egy darabot a volt barátja nyelvéből, hatéves börtönbüntetésre és jelentős kártérítés kifizetésére ítélték. Lopez az ítélet kihirdetése után Thaiföldre menekült, de a rendőrség információi alapján visszatért Spanyolországba, ahol péntek este letartóztatták.

A Daily Mail szerint a modellt eredetileg tavaly ítélték el, és a börtönbe vonulás helyett a közösségi médián keresztül követhető módon Thaiföldre szökött. A hatóságoknak azonban sikerült nyomára bukkanniuk, és így a Sant Antoni de Calonge Costa Bravában elfogták.

A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy Lopez az interneten ismerkedett meg áldozatával, aki a támadás idején 22 évvel volt idősebb nála. Az incidens 2016. június 26-án történt, amikor is a pár már együtt élt. A férfi, akit a dokumentumokban csak Aaron néven említenek, a támadás következtében beszéd- és ízérzékelési problémákkal küzdött, ezért feljelentette volt barátnőjét.

Adaia Lopez a tárgyaláson önvédelemre hivatkozva próbálta magát menteni, állítása szerint a férfi meg akarta fojtani. A bíróság azonban nem fogadta el az érvelését, és párkapcsolati erőszak miatt találta bűnösnek.