Újabb erdőtűz pusztít Athén határában

Athéntól mintegy 20 kilométerre szombaton erdőtűz keletkezett, amely ellen a görög tűzoltóság nagy erőkkel küzd.

Szombaton Athén közelében, egy sűrűn erdős területen csaptak fel a lángok, amelyek ellen tűzoltóhelikopterek, repülőgépek és több száz tűzoltó küzd a megfékezésükért. A térségben hosszabb ideje nem esett csapadék, ráadásul hetek óta tartó hőhullám sújtja a környéket, ahol a hőmérséklet gyakran meghaladja a 35 Celsius fokot.

A tűz terjedését tovább nehezítették a heves széllökések, amelyek a füstöt és a hamut Athén felé fújták, így a görög főváros számos kerületében érezhető volt az égett szag és a hamu.

Az ERT közszolgálati rádió jelentése szerint a tűz által érintett területen nincsenek turisztikai létesítmények, de a polgári védelem másodfokú tűzvédelmi riasztást adott ki az ország központi részeire a hétvégére.

A meteorológusok szerint az elmúlt tél volt az ország feljegyzett történetének legmelegebb tele, ami kedvez további erdőtüzek keletkezésének az idei évben. Görögországban a nyári időszakban gyakoriak az erdő- és bozóttüzek, amelyek oltását gyakran nehezítik a széllökések és a terepviszonyok.