A Jobbik új elnökségét választották meg

A Jobbik pártgyűlésén hat alelnököt és egy új elnököt választottak, Adorján Béla személyében, aki 90,79%-os támogatottsággal került a párt élére. A választás a június 9-i, az ellenzék számára kudarcot jelentő EP-választás után zajlott le, amely a Jobbik számára is csalódást hozott.

A küldöttek a pártgyűlésen hat alelnököt választottak, Adorján Béla mellett dr. Lukács László Györgyöt, Z. Kárpát Dánielt, Kvárik Anitát, Ander Balázst, Révi Attilát és Kesztyűs Attilát választották meg alelnökként. Adorján Béla, aki 15 éve a Jobbik tagja, hangsúlyozta az egység és a párt újjáépítésének fontosságát.

Adorján Béla sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hálás az erős felhatalmazásért, amit a küldöttektől kapott, és kiemelte az összefogás jelentőségét a jövőbeni megerősödés érdekében. A Jobbik közleményében kifejtették, hogy a választási eredmények után eljött az idő a múlt értékelésére, a jelen helyzetbe való beletörődésre, és a belső rend megszilárdítására.

A népi iparművészként dolgozó Adorján Béla korábban nem vállalt országos politikusi szerepet a Jobbikban, de tapasztalatai révén tisztában van a párt múltbeli sikereivel és kudarcaival. Elnökhelyettese dr. Brenner Koloman lesz, aki egyetemi docensként és korábbi főpolgármester-jelöltként fogja támogatni az új elnök munkáját.

A Jobbik-Konzervatívok bejelentése szerint hétfőn kezdődik a munka, amelynek elsődleges célja a tagsággal való kapcsolat megerősítése és a választókkal való bizalom újraépítése.