A magyar pénzügyi szektor kiemelkedő eseménye közeleg

Szeptember 17-én kerül megrendezésre Budapesten a magyar pénzügyi szektor és a vállalati pénzügyesek jelentős találkozója, a Portfolio Future of Finance 2024 konferencia.

A konferencián a pénzügyi szektor különböző területeinek képviselői, mint bankok, vagyonkezelők, biztosítók és beszállítók gyűlnek össze, hogy megvitassák a jövő pénzügyi kérdéseit. A rendezvényen a vállalati pénzügyesek is részt vesznek, akik közül a legkiválóbbat a CFO of the year díjjal jutalmazzák. A szakmai eseményen való részvétel kihagyhatatlan lehetőség a szektor szereplői számára.

A konferencián számos elismert szakember tart előadást, köztük Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Rab Árpád trendkutató, Szabados Levente AI-szakértő, Banai Ádám az MNB ügyvezető igazgatója és Gauder Milán payment guru, valamint a pénzügyi szektor vezetőinek előadásait is hallhatják az érdeklődők.

A rendezvényen olyan témák kerülnek terítékre, mint a mesterséges intelligencia hatása a pénzügyekre, a cégfinanszírozás jövője, a lakossági hitelezés változásai és a nemzetközi payment trendek. Emellett a vagyonkezelés aktuális kérdései is napirendre kerülnek, például hogy a tőkepiaci környezet változása milyen hatással lesz a vagyonos ügyfelek által kezelt állományra.

A konferencián külön figyelmet kapnak a lakossági állampapírok kamatkifizetései is, különös tekintettel a 2025-ben esedékes nagyobb kamatkifizetésekre. A szakértők megvitatják, hogy a hazai alapkezelők és brókercégek képesek lesznek-e magukhoz csábítani az állampapírokból felszabaduló tőkét, és milyen befektetési termékek válhatnak slágertermékké a következő években.

A konferencia egyik kiemelt eseménye lesz a CFO of the year 2024 díjátadó, ahol kiderül, ki nyeri el az év vállalati pénzügyi-gazdasági vezetője címet Magyarországon. A díjra szeptember 9-éig lehet pályázni, az elismerést pedig a konferencia napján adják át. Az érdeklődők a cfooftheyear@portfolio.hu címen kaphatnak további információkat a pályázati folyamatról.