A 6-os villamos és a 15-ös autóbusz útvonalának változása

A Budapesti Közlekedési Központ bejelentette, hogy a 6-os villamos és a 15-ös autóbusz közlekedése megváltozik a közeljövőben. A változásokat a XI. kerületi Karinthy Frigyes úton és az Egyetem téri közműépítés miatt vezetik be.

A BKK tájékoztatása szerint a 6-os villamos útvonala július 2-tól, keddtől július 7-ig, vasárnapig módosul a villamospálya karbantartása miatt. Ebben az időszakban a 6-os villamos helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A nagykörúti villamosok, amelyek a 4-6-os jelzést viselik, a 4-es villamos vonalán közlekednek majd a Széll Kálmán tér és Újbuda-központ között. A 6-os villamos önálló szakaszán, a Karinthy Frigyes úton, villamospótló autóbuszok járnak majd a Móricz Zsigmond körtér és a Petőfi híd, budai hídfő között.

A belváros felé utazóknak a BKK az M4-es metró használatát javasolja a villamospótlás idejére.

A 15-ös autóbusz útvonala is változik július 1-től, hétfőtől várhatóan október végéig. Az Egyetem téri közműépítés miatt a busz a Gyöngyösi utca felé terelve, a Kálvin tér és az Erzsébet tér között a Kiskörúton fog közlekedni. Ennek eredményeképpen a Ferenciek tere és a Szervita tér megállókat nem érinti, viszont a Kálvin téren, az Astoriánál és a Deák Ferenc téren a 9-es autóbusz Óbuda irányú megállóiban áll meg.