Új parkolási rendszer bevezetése Külső-Józsefvárosban

Július elsejétől újabb budapesti területen, Külső-Józsefváros két negyedében, a Tisztviselőtelepen és a Százados negyedben vezetik be a Kizárólagos Lakossági Parkolózóna rendszert.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2023-ban kezdte meg a Kizárólagos Lakossági Parkolózónák bevezetését, melynek első állomása a Palotanegyed volt. Ezt követően a Középső-Józsefváros több negyede is csatlakozott a rendszerhez, köztük a Corvin-, Csarnok-, Losonci-, Magdolna-, Népszínház- és Orczy-negyed. Most a Tisztviselőtelep és a Százados negyed lakói számára is kialakítanak összesen 534 darab kizárólagosan lakossági parkolóhelyet.

A KLP rendszer minden nap este 18 órától másnap reggel 7 óráig lesz érvényben. Ebben az időszakban a kijelölt helyeken kizárólag azok parkolhatnak, akik rendelkeznek a szükséges lakossági várakozási engedéllyel.

Az új rendszer bevezetésére és az érvényes szabályokra a kereszteződésekben és az érintett utcák elején elhelyezett jelzőtáblák hívják fel a figyelmet. Emellett tájékoztató plakátokat is kihelyeznek az oszlopokra a bevezetés időszakában.

A parkolási rend betartását a Józsefvárosi Közterület-felügyelet ellenőrzi, és a szabályokat megszegőket szabálysértés miatt feljelentik az illetékes rendőrkapitányság felé.