Stuttgarti rendőr tragédiája: halálos baleset Orbán Viktor konvojában

Egész Stuttgart gyászolja a város leghíresebb motoros rendőrét, Thomas Hohnt, aki 30 év szolgálat után egy tragikus balesetben vesztette életét, miközben Orbán Viktor miniszterelnököt kísérte.

Thomas Hohn, aki a motorosszázad tagjaként töltötte pályafutását, a tuningellenőrző csoport vezetőjeként is tevékenykedett. Hosszú évek alatt mintegy 600.000 kilométert motorozott, ami körülbelül 15-szörös körbetekerése a Földnek. A rendőr a labdarúgó Európa-bajnokság idején is aktívan dolgozott, és éppen hétfőn ült fel huszadik ezredik alkalommal szolgálati motorjára, hogy Orbán Viktort kísérje a repülőtérre, amikor a halálos kimenetelű baleset történt.

Hohn munkásságát széles körben elismerték. Ő és kollégái fáradhatatlanul kutatták az illegálisan tuningolt járműveket. Ha egy ilyen autót vagy motort megállítottak, Hohn alaposan megvizsgálta azt. Egyik munkatársa a BILD-nek nyilatkozva kiemelte Hohn szakértelmét: "Senki sem tudott annyit, mint ő. Ha egy járműalkatrész nem felelt meg az előírásoknak, azt felismerte".

A zajszennyezés elleni küzdelem is fontos része volt tevékenységének. Előadásokat tartott, és kritizálta a motorok egyre növekvő hangerejét. Hohn szerint a motorozás során a természet élvezetére kellene összpontosítani, nem a zajkeltésre. Markus Eisenbraun, Stuttgart rendőrfőnöke szerint Hohn egy olyan kolléga volt, akit országszerte nagyra becsültek, és a labdarúgó Európa-bajnokság idején önként vállalta a szolgálat meghosszabbítását, ami tragédiába torkollott.