A magyar válogatott kiesésére reagáltak a politikusok

A magyar válogatott kiesése után több magyar politikus is kifejezte sajnálatát és támogatását a csapatnak. A politikai paletta különböző színei között egyaránt megjelentek a reakciók, melyekben a csalódottság mellett a büszkeség is helyet kapott.

Grúzia 2-0-s győzelme Portugália felett szerda éjjel azt eredményezte, hogy a magyar válogatott nem jutott tovább a csoportjából a németországi Európa-bajnokságon. A politikusok a késői órákban is sorra fejezték ki véleményüket és érzéseiket a történtekkel kapcsolatban. Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója és országgyűlési képviselője szerint "az éjjel soha nem érhet véget", és bátorította a magyarokat a továbbiakban is.

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője gratulált a csapatnak, de csalódottságát sem titkolta, mondván: "Most ennyi sikerült". Azbej Tristan államtitkár szerint a csapat szerethető, ami miatt különösen fájó a búcsú.

Boldog István, aki korábban a Fidesz parlamenti képviselője volt, kakis emojikkal teli posztjában a portugálokat vádolta azzal, hogy nem hajtottak, mivel el akarták kerülni a magyar csapatot a nyolcaddöntőben. Hidvéghi Balázs, a Fidesz volt EP-képviselője, a magyar válogatott harmadik helyét emelte ki a nehéz csoportban, és megköszönte a felejthetetlen pillanatokat.

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője, kissé megkésve, de ő is megköszönte a csapatnak az élményeket. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is posztolt, de nem világos, hogy az üzenete kapcsolódik-e a válogatott kieséséhez.

Mindeközben Orbán Viktor miniszterelnök, aki korábban a csoportmeccsekről posztolt, egyelőre nem reagált a válogatott kiesésére.