Rejtélyes milliárdos mentheti meg Ádin életét

Elképesztő összeget, több száz millió forintot ajánlott fel egy névtelen jótevő, minden bizonnyal megmentve ezzel a négyéves Ádin életét, aki a kegyetlen Duchenne-szindrómában szenved. A betegség kezelésére szolgáló terápia ára 1,3 milliárd forintba kerül, ami egy infúzió formájában adott esélyt jelent a gyógyulásra.

Anikó, Ádin édesanyja, a közösségi médiában osztotta meg a hírt, hogy összejött a szükséges összeg: „Nem fogjátok elhinni, még mi sem hisszük el... sikerült!". A Duchenne-szindrómás gyerekek izomzata lassan leépül, először a járóképességüket veszítik el, majd a betegség a törzs felé terjed, ami szívproblémákhoz és légzési nehézségekhez vezet.

Az életmentő génterápia Magyarországon egy éve vált elérhetővé, de az elképesztő drágasága miatt kevesen engedhetik meg maguknak. Ádin esetében számos híresség és szervezet indított jótékonysági akciót, de a végső megoldást egy névtelenséget kérő dúsgazdag adományozó hozta el.

Ádin apukája, Adrián elmondta, hogy a pontos összeget nem árulhatják el, de több százmillió forintról van szó. Ádin betegsége gyorsabban halad, mint általában, ezért az orvosok beleegyeztek, hogy már most megkezdjék a kezelést. A kisfiú és édesanyja Dubajba utaztak, ahol vérmintát vettek tőle, amit az Egyesült Államokba küldtek elemzésre. A kezelés megkezdéséhez szükséges dokumentáció visszaérkezése után Ádin megkaphatja az infúziót.

Anikó köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette őket a gyűjtésben, kiemelve, hogy a névtelen jótevő nélkül ez nem sikerülhetett volna. Korábban, 2019-ben Mészáros Lőrinc is adakozott egy másik beteg gyermek, az SMA-ban szenvedő Zente javára, aki szintén egy milliárdos adományozónak köszönhetően kapta meg a szükséges 700 millió forintot.