Használhatatlan pingpongasztal Kőbányán

Kovács Róbert, kőbányai független önkormányzati képviselő Facebook-oldalán osztott meg képeket egy pingpongasztalról, amely a térkő burkolat miatt használhatatlan. A Szövőszék és Lenfonó utcák közötti parkban található asztal körül csak 50 cm hely áll rendelkezésre a mozgáshoz, ami nem elegendő a sportoláshoz.

A képviselő szerint a lakosság panaszai jogosak, hiszen a pingpongasztal melletti terület homokos, földes és sáros, ami balesetveszélyes lehet a sportolás során. Kovács Róbert hozzátette, hogy a beruházás összköltsége 505 ezer forint volt, de ez az összeg nem tartalmazza a pingpongasztal árát, mivel az egy korábban elbontott eszközt helyeztek vissza.

A kicsit több mint félmillió forintból a 3x4 méteres terület (12 négyzetméter) térkövezése készült el (30x30x6 cm-es lapokkal). A határoló terület normális tereprendezésére ebből az összegből már sajnos nem tellett. A képviselő nem foglalt állást abban, hogy a félmilliós ár egy ilyen méretű térkő kiépítése esetén sok vagy kevés, de egyetértett a lakosokkal abban, hogy az asztalt így nem lehet pingpongozásra használni.

Kovács Róbert levelet írt Kőbánya polgármesteréhez, D. Kovács Róbert Antalhoz (Fidesz-KDNP), valamint a körzetileg illetékes önkormányzati képviselőhöz, Mátrai Gábor Imréhez (Fidesz-KDNP), kérve a lakossági panaszok megfontolását. Kovács Róbert azt ígérte, hogy tájékoztatni fogja a közvéleményt az ügyben született döntésről és a kapott válaszokról.