Galambos Lajos további 10 hónapot tölt a rácsok mögött

Galambos Lajos mulatós sztár nem szabadulhat előzetesen, a bíróság elutasította a reintegrációs őrizetre vonatkozó kérelmét, így június helyett csak jövő áprilisban hagyhatja el a börtönt.

Galambos Lajost, az ismert trombitást, áram-, víz- és gázlopás miatt 3 év 6 hónapra ítélték. A büntetését tavaly április 25-én kezdte meg a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetben. Korábban úgy számított, hogy jó magaviselete és az előzetesben töltött idő miatt, legfeljebb 14 hónapot kell a rácsok mögött töltenie, és június végén szabadulhat. Azonban a bíróság első és másodfokon is elutasította a korai szabadulás lehetőségét, így további 10 hónapot kell ott töltenie.

A bírósági meghallgatáson sem az ügyész, sem a büntetés-végrehajtás nem támogatta a reintegrációs őrizetet. A bíróság két szempontot mérlegel ilyenkor: a bűnismétlés lehetőségét és a társadalmi hatásokat. Galambos Lajos egészségi állapota sem a legjobb, a börtön gyengélkedőjén tartózkodik, és műtéti beavatkozásokra is szüksége lesz a szabadulása után. Kezdetben még tudott pépes ételeket fogyasztani, de már szinte csak folyékony halmazállapotú tápanyagot tud bevinni a szervezetébe, ami tovább rontja helyzetét.

Az ügyvéd, dr. Csontos Zsolt, aki korábban képviselte Galambos Lajost, nem nyilatkozott az ügy aktuális állásáról, és egy másik kollégája vette át a másodfokú igénylés intézését. A család és az ügyvéd közötti kapcsolat megromlott, ami új jogász bevonását eredményezte az ügybe. A mulatós sztár esetében már nincs helye újabb fellebbezésnek, így várhatóan csak jövő áprilisban szabadulhat.