Dolly mentesült az állatkínzási vádak alól

Több mint egy évvel ezelőtt robbant ki a botrány a Gyöngyösön felszámolt, illegális szaporítótelepen talált kutyák miatt, ahol Dolly, a Hungária és a Dolly Roll egykori énekesnője is érintett volt. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság most lezárta az állatkínzás ügyét, és vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek, de a közszereplőket, így Dollyt nem vádolják semmivel.

A Dollywood Kennel néven ismert horrortanyán több mint 30 állat élt szörnyű körülmények között. Az énekesnő, Dolly teljesen felháborodott volt, mivel állítása szerint semmiről sem tudott, és úgy érezte, hogy bemocskolták a nevét. Ezzel szemben a menedzser, P. Rita szerint Dolly tisztában volt a helyzettel, és rendszeresen látta is a borzasztó állapotban lévő kutyákat. Egy korábbi kolléga is úgy nyilatkozott, hogy Dolly nélkül a telep nem működhetett volna, és az énekesnő anyagi haszon érdekében szaporította a kutyákat.

Dolly a botrány hatására lemondta a fellépéseit egy hónapra, és kijelentette: "Nem vagyok semmiért hibás, én tiszta vagyok. Azt gondolom, az igazság azért igazság, s ki fog derülni. Mert mindig kiderül. És remélem, az is kiderül, mi volt ez az egész, amiért ez az egész rágalomhadjárat elindult ellenem." A gyöngyösi szaporítótelepen jelenleg csavargók tanyáznak.

A helyi lakosok szerint a telepen borzalmas állapotok uralkodnak, ordibálás, rongálás és tűzgyújtás a mindennapok részei. Egy szomszéd szerint P. Rita, az énekesnő egykori menedzsere engedélyezte egy helyi csavargónak, hogy beköltözzön a telepre.

A Heves Vármegyei Rendőr főkapitányság Kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint a Gyöngyösi Rendőrkapitányság lezárta az állatkínzós ügyet, és vádemelési javaslattal továbbította azt az illetékes ügyészségnek. Az ügyben közszereplő nem érintett, így Dolly ellen nem emeltek vádat. P. Rita ügyvédje elmondta, hogy az ügyfelét kihallgatták, mint egyetlen személyt. Dolly a lap megkeresésére csak annyit nyilatkozott, hogy nem foglalkozik az üggyel.