Budapest: „no-go zóna" az allergiások számára

A magyar főváros, Budapest, bár rendkívül népszerű a turisták körében, a nyári hónapokban nem ajánlott úticél az allergiások számára. A Hellotickets által összeállított listán Budapest kiemelkedően magas pollenkoncentrációjú városként szerepel, ami különösen a szénanáthával küszködőknek jelenthet problémát.

A nyári pihenés során az utazókat gyakran érintheti valamilyen egészségügyi probléma, mint például az allergia, ami jelentősen befolyásolhatja az utazás élményét. A Hellotickets listája éppen ezért azokat a városokat sorolja fel, ahol a szénanáthások és allergiások számára nem javasolt a tartózkodás. Budapest ezen a listán sajnos nem előkelő helyen szerepel, mivel a nyári hónapokban, különösen júliustól szeptemberig, a levegőben lévő pollen mennyisége rendkívül magas. A magas pollenkoncentráció elsősorban a parlagfű jelenlétének köszönhető.

Az Index által észlelt utazási portál összevetése szerint Budapest a Google Travel Insights legkeresettebb úti céljaira vonatkozó adatok alapján került be a listára. A városban májusban és júniusban még kedvezőek lehetnek a körülmények az allergiások számára, azonban a nyár további részében már nem ajánlott úticél.

Nem csak Budapest, hanem más városok, mint például Zürich Svájcban, Varsó és Milánó, valamint Korfu szigete is hasonlóan magas pollenkoncentrációt mutatnak, ami szintén megnehezítheti az allergiások nyaralását.