Banglades leghalálosabb hóhérja életét vesztette

74 éves korában meghalt Shahjahan Bhuiyan, akit "Banglades leghalálosabb hóhérjaként" ismertek. Bűnözői múltja után vált hóhérrá, és többek között sorozatgyilkosokat és politikusokat is kivégzett.

Shahjahan Bhuiyan, akit "Banglades leghalálosabb hóhérjaként" tartottak számon, 74 éves korában hunyt el. A férfi, aki korábban maga is bűnöző volt, hóhérként több súlyos bűncselekményt elkövető ember kivégzését hajtotta végre, és életéről könyvet is írt.

Bhuiyan hétfőn került kórházba Dakkában, mellkasi fájdalmakra panaszkodva, és az orvosi segítség ellenére nem sokkal később elhunyt.

Karrierje során többek között sorozatgyilkosokat és politikusokat is felakasztott. Becslések szerint legalább 26 kivégzést hajtott végre, de egyes jelentések szerint ez a szám akár 60 is lehetett.

Bhuiyan rablásért és gyilkosságért kapott 42 éves börtönbüntetését töltötte, amikor hóhérrá vált, hogy így rövidítse le büntetését, és ennek köszönhetően 10 évvel korábban szabadulhatott.

Köztudottan kivégezte Ali Ahsan Mudzsahid és Szalahuddin Quader Chowdhury politikusokat, akiket háborús bűnökkel vádoltak, valamint a sorozatgyilkos Ershad Shikdert is.

Bhuiyan állítólag mindig is védte hóhérszerepét, mondván: "Ha nem én akasztom fel őket, akkor majd valaki más." Tapasztalatairól szóló könyve, amely az akasztási eljárásról is részletes leírást tartalmaz, az év elején jelent meg, és jelentős figyelmet keltett.

Szabadulása után Bhuiyan feleségül vett egy nála 50 évvel fiatalabb lányt, ami jogi bonyodalmakhoz vezetett.