Magyar prostituáltak rabolták ki a legendás bécsi betörőkirályt

Sokévnyi börtönbüntetésre ítélte a bécsi regionális bíróság két magyar prostituáltat és egy férfitársukat, miután tíz idős férfit raboltak ki Ausztriában. A két nő randioldalakon cserkészte be az idős áldozatokat, majd miután bejutottak a lakásukba, elkábították és kirabolták őket.

A bécsi regionális bíróság hétfőn hosszú börtönbüntetéseket szabott ki két magyar prostituáltra és egy társukra. A két nő nyolc, illetve kilenc év börtönbüntetést kapott, míg a férfitársuk 13 évig lesz rács mögött – tájékoztatott az ORF osztrák közszolgálati csatorna.

A trió 2023. szeptember végétől november végéig volt aktív, tíz idősebb, egyedülálló férfival létesítettek kapcsolatot különböző randioldalakon, majd találkozókat szerveztek velük. A látogatások során az áldozatokat elkábították, és kirabolták őket.

A bíró szerint a vádlottak előre megtervezték a bűncselekményeket, amelyeket a vádirat szerint hajtottak végre. Hat esetben a két nő együttműködött, míg négy alkalommal az egyikük egyedül követte el a rablásokat. Az ügyészség szerint a sértettek cselekvőképtelenné válása után a 53 éves férfi lépett akcióba, aki átkutatta a lakásokat és elvitte az értékeket, köztük egy 60 kilós széfet is.

A zsákmány összértéke 70 ezer euró volt, amely készpénzt és ékszereket foglalt magában. Két áldozattal különösen durván bántak, 33 500, illetve 23 200 eurós kárt okozva nekik. A büntetés kiszabásakor figyelembe vették a cselekmények alattomos módját, a sértettek magas életkorát, valamint a 28 éves vádlott és az 53 éves férfi korábbi bűncselekményeit és bebörtönzéseit.

Még a bécsi betörőkirályt is kirabolták

A nők a randioldalakon fiatalabb, vonzó nők képeivel csábították csapdába áldozataikat. Így jutottak be Ernst Walter Stummer, a hírhedt bécsi betörőkirály lakásába 2023. október 4-én. A két nő bekábította az idős férfit, majd kirabolták.

Stummer, aki élete során körülbelül 30 évet töltött börtönben, Ausztriában vált ismertté, miután beperelte az országot az Emberi Jogok Bíróságán, hogy a börtönben végzett munkájáért járó biztosítási hónapokat számítsák be a nyugdíjába. Az 85 éves férfi pezsgővel kínálta vendégeit, de nem vette észre, hogy az egyik nő valamit kevert az italába. Amikor felébredt, csak 50 eurót talált. Stummer az első tárgyaláson május végén humorosan megjegyezte: „Nem sok mindent találtak”.