Hajdúnánási rézkábel lopás: Hatfős tolvajbanda őrizetben

Külön bűnügyi akciót hajtottak végre a hajdúnánási rendőrök, hogy elfogják azt a hatfős tolvajbandát, amely több alkalommal, összesen közel 31 millió forint értékű rézkábelt tulajdonított el egy helyi telephelyről. Az akció eredményes volt, a bűnözők ellen jelentős értékre elkövetett lopás miatt nyomozás indult.

A rendőrséghez a bejelentés a június 16-ai hétvégén érkezett, amikor is a tolvajok három nap alatt közel 31 millió forint értékben loptak el rézkábelt egy hajdúnánási telephelyről. A helyszíni szemle és a nyomok rögzítése után a rendőrök megkezdték a nyomozást, de az elkövetők azonosítása nem sikerült azonnal. A nyomozók azonban nem adták fel, és esténként a járőrökkel együttműködve folyamatosan ellenőrizték a telephelyet és környékét.

A kitartó munka meghozta gyümölcsét, amikor a rendőrök június 22-én éjjel tetten értek két férfit, akik éppen a cég területére próbáltak bejutni. Az elkövetőket azonnal elfogták, valamint a közelben két társukat is, akik egy autóban vártak. A két polgári ruhás, egy miskolci és egy sajószentpéteri férfiakat előállították, majd őrizetbe vették, és a bíróság letartóztatásukat is elrendelte.

A nyomozás során kiderült, hogy az első lopások alkalmával több társuk is segítette őket. Ebből a csoportból két miskolci férfit hétfőn fogtak el a rendőrök, akik szintén bűnügyi őrizetbe kerültek. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indított nyomozást a hatfős bűnözői csoport ellen.