Gyermek okozta tüzek miatt riasztották többször a tűzoltókat az elmúlt hetekben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán megosztott bejegyzése szerint az elmúlt hetekben több tűzeset is gyermek okozta gyújtogatás miatt történt. Szerencsére a tüzek során senki sem sérült meg.

A Katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy a gyerekek gyakran engednek kíváncsiságuknak, ami veszélyes helyzetekhez vezethet. A bejegyzésből kiderül, hogy március óta négy esetben okoztak lakástüzet gyerekek, akik gyújtóval vagy gyomégetővel játszottak, illetve összegyűjtött szemetet gyújtottak meg.

A Katasztrófavédelem posztja egy kiégett kanapéról is beszámol, amely hétfő reggel vált a lángok martalékává Komlón. A tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, így a lakás lakható maradt. Az eset során egy felnőtt és két gyermek volt jelen, az egyik gyermek egy öngyújtóval játszott.

További esetekről is beszámolnak: június 11-én Csurgón egy gyermek egy gázpalackos gyomégetővel játszott, ami 8 négyzetméteres tüzet okozott, május 10-én Kunágotán négy gyermek gyújtotta meg az összegyűjtött szemetet, ami tíz négyzetméteren égett, és márciusban Baján egy erdő aljnövényzetének 300 négyzetméteres területén keletkezett tűz, amit szintén gyerekek okozhattak.

A Katasztrófavédelem üzenete a gyerekekhez: a tűz pusztít, és veszélyes. Felhívják a figyelmet, hogy ha tűz keletkezik, ki kell menni a szabadba, és azonnal hívni kell a 112-t. A bejegyzésben arra is kérnek mindenkit, hogy a nyári vakáció alatt legyenek óvatosak és kerüljék a veszélyes helyzeteket.