Volkswagen Passat Alltrack 4Motion használtan

A Volkswagen Passat Alltrack 4Motion crossover ideális választás lehet azok számára, akik egy nagyobb autót keresnek, de nem szeretnének városi terepjárót. A szakértők által vizsgált modell számos előnyt kínál, és a használt piacon is érdekes vétel lehet.

A Volkswagen Passat nyolcadik generációjának (B8) bemutatásával érkezett az Alltrack változat, amely crossover jellegével új színt visz a középkategóriás modellek közé. Az emdeni gyárban készülő autó 19 colos Albertville kerekei és 245-ös abroncsai kiemelik a jármű vagány megjelenését. Az utastér tágas, a csomagtartó pedig hatalmas, így a modell a luxuskategóriás autókhoz hasonló kényelmet nyújthat.

Az Auto Bild szakértői által tesztelt, 2018 januárjában átadott használt autó számos extrával rendelkezik, mint például bőrülések, elektromos hátsó ajtó és Dynaudio hifi-rendszer. Az adaptív sebességtartó automatika, a masszázsfunkciós ülés és a 8 colos média- és szórakoztató rendszer is hozzájárul a kényelmes vezetési élményhez, bár néhány kényelmi funkció, mint a sávváltó asszisztens és a tolatókamera hiányzik.

A tesztelt autó hat év alatt 156 851 kilométert futott, és állapota megfelelő, bár a motorháztetőt újrafestették, és a belső térben is láthatóak használatból adódó kopások. A vezetési élményt az adaptív felfüggesztés és a biturbó motorok teszik élvezetessé, de a lengéscsillapítók és a keresztirányú illesztések nyikorgása kissé kétségbe vonja a Volkswagen-minőséget.

Az Alltrack 4Motion összkerékhajtása és a 17,4 centiméteres hasmagasság megfelelő tapadást és vontatási képességet biztosít, így a modell nem csak városi használatra, hanem szabadidős tevékenységekre is alkalmas.

Vásárlás előtt fontos az aláfutásgátló állapotának és a szerviztörténetnek az ellenőrzése, valamint a vezérműszíj és a DSG, valamint Haldex-kuplung olajának cseréjére is figyelni kell. A hasonló, legfeljebb 6 éves modellekért a használt autók piacán 6,5 millió forinttól kezdődő áron lehet hozzájutni.