Varga Barnabás állapota a műtét után

Sikeres, komplikációmentes hétfői operáció után Varga Barnabás barátnője, Skrapits Laura tájékoztatta a FradiMédiát a futballista állapotáról, elmondva, hogy a támadó játékos a körülményekhez képest jól van.

Skrapits Laura a FradiMédiának nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Barnabás műtéte sikeres volt, és hálásan köszöni a szurkolóktól érkezett sok kedves üzenetet. Hozzátette, hogy jelenleg másról nincs értelme beszélni, mivel az egész helyzet egy rémálomhoz hasonlít számukra.

A magyar válogatott játékosa, Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett az Európa-bajnokságon Skócia elleni mérkőzésen, amikor a 68. percben összeütközött a skót kapussal Szoboszlai Dominik beívelése után, és eszméletlenül terült el a pályán. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a pályán lévő hordágycipelők csak a játékosok közbelépése után siettek a segítségére, és a közönség elől lepedőkkel takarták el az ápolást. Később kiderült, hogy Varga több arccsontja is eltört, így számára véget ért az Európa-bajnokság.

A stuttgarti kórház orvosai szerint a műtét sikeres volt, így Varga szerdán el is hagyhatja a kórházat.

Zacher Gábor, aki gyakran vesz részt futballmeccseken egészségügyi szakemberként, úgy véli, hogy késlekedtek az egészségügyi beavatkozással. Azonban az Európai Futballszövetség (UEFA) a Telex kérdéseire reagálva azt közölte, hogy minden a megfelelő rendben zajlott le.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és a szakmai stáb több tagja, valamint a csapat képviseletében Botka Endre meglátogatták Varga Barnabást a Klinikum Stuttgart kórházban. A látogatók a Ferencváros játékosának tolmácsolták az egész csapat jókívánságait. A bejegyzéshez csatolt fotón Varga bizakodóan tartja magasba a hüvelykujját kórházi ágyában fekve, monoklival és kötéssel a jobb szeme alatt, és próbál mosolyogni is.