Gigantikus tűz pusztított Moszkva mellett

További négy holttestet találtak a Moszkva melletti tűzvész helyszínén, ezzel hatra emelkedett az áldozatok száma - közölték a helyi mentőszolgálat munkatársai a RIA Novosztyival.

A tragédia június 24-én történt, amikor egy mintegy ötezer négyzetméteres területen elharapózó tűz ütött ki egy nyolcemeletes épületben, Frijazino külvárosában, Moszkvától körülbelül 25 kilométerre. Az éjjel két férfi vesztette életét, miután a tűz elől az ablakon keresztül próbáltak elmenekülni, és a mentőszolgálatok a tűz eloltását követően további négy holttestet találtak.

A helyi mentőszolgálat képviselője a RIA Novosztyinak elmondta, hogy a tűz keletkezésének pontos okát még vizsgálják. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, az orosz sajtóban megjelent spekulációk szerint baleset történhetett, de az orosz milbloggerek terrorcselekmény lehetőségét is felvetették.

A kezdeti beszámolók szerint a kigyulladt épület a Platan kutató- és fejlesztőintézet tulajdonában állt, amely az orosz haderő legnagyobb elektronikai beszállítója, és alkatrészeit számos katonai eszközben használták, többek között vadászrepülőgépekben és légvédelmi rendszerekben. A Ruselectronics sajtószolgálata azonban cáfolta, hogy az épület a vállalat tulajdonában lenne, hangsúlyozva, hogy az 1990-es évek óta magántulajdonban van, és különböző bérlők használják. Az épületben több kisebb vállalkozás is működött, köztük egy bútorgyártó cég is. A Platan jogi utódja, az A. I. Sokin, a lángra kapott épülettől mintegy egy kilométerre található.