Újabb fapados botrány: húsz órát vártak az utasok, hogy hazahozza őket a Ryanair

Az utazomajom.hu olvasói beszámolója szerint a Ryanair légitársaság utasai húsz órát vártak Barcelonában, miután a Budapestre tartó járatukat többször is elhalasztották, majd végül törölték.

Az utazomajom.hu egyik olvasója, Gábor arról számolt be, hogy a Ryanair FR 8394 számú járatával indultak volna haza Barcelonából Budapestre tegnap este 21:20-kor. Az indulási időt először 22:00-ra, majd 23:00-ra módosították, végül a következő nap 11:00-ra tűzték ki az új időpontot. A helyszínen kialakult káosz után a csoportot egy 40 kilométerre lévő hotelbe szállították, ahol hajnali 2-kor érkeztek meg. Az utasokat tájékoztatták, hogy reggel 8-kor érkezik értük a busz, amely visszaviszi őket a repülőtérre a 11:00-kor induló mentesítő járathoz, azonban ez nem így történt.

A 11:00-kor ígért mentesítő járat helyett reggel 6-kor érkezett egy SMS, amely arról tájékoztatta őket, hogy a járatot törölték, és csak este 23:30-kor tudnak hazaindulni, ami már több mint 24 órás késést jelentett volna. Az utolsó információk szerint a transzferbusz ma este 9-kor fogja felvenni az utasokat és elviszi őket a repülőtérre.

Gábor és társai azonban már nem bíztak a Ryanair megoldásában, így egy ma délutáni Wizz Air járattal tervezték a hazautazást. Szerencséjükre a Wizz Air járat csak egy órát késett, így már a levegőben voltak.

Az utazomajom.hu beszámolója szerint nem csak a Ryanair utasai jártak pórul, hanem azok is, akik az Eurowings Stuttgart – Bécs járatával utaztak volna haza a tegnapi meccsről. Ezt a járatot is törölték, és további információt nem adtak. Az Index korábban arról számolt be, hogy a meccsre induló járat annyira késett, hogy a szurkolók nem értek oda a stadionhoz, és lincshangulat alakult ki. A Stuttgartban történtek kapcsán tragikus hír is érkezett: egy német rendőr, aki Orbán Viktor konvoját kísérte a repülőtérre, életét vesztette egy balesetben, amikor egy 69 éves nő figyelmen kívül hagyta a lezárást és elütötte a motoros rendőrt.

A Bild német lap szerint a baleset hétfő délelőtt történt, amikor Orbán Viktor a repülőtérre tartott, és a kíséretéhez tartozó két motoros rendőr összeütközött egy BMW-vel. A baleset következtében mindkét rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, és a 61 éves rendőr később a kórházban életét vesztette. A balesetet egy 69 éves nő okozta, aki figyelmen kívül hagyta az elnöki autókonvojnak kijelölt sorompót és áthajtott rajta, majd elütött egy motoros rendőrt, aki Orbán Viktor autóját kísérte. Orbán Viktor előző este a stuttgarti stadionban nézte végig a magyar válogatott Skócia elleni meccsét, és a tervek szerint délben indult volna a repülőgépe Budapestre. A Hír TV olasz lapok alapján arról írt, hogy Orbán hétfő este Rómába utazik, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel találkozzon. A Telex és a Spiegel is beszámolt arról, hogy a balesetben érintett rendőrök Orbán Viktor konvoját biztosították, és a miniszterelnök autója sértetlen maradt. A tragikus baleset hétfőn délelőtt 11 óra 15 perc körül történt a stuttgarti Degerloch városrészben, amikor a konvoj a város repülőterére tartott. Markus Eisenbraun rendőrfőnök megrendülten nyilatkozott a tragédiáról, mélyen érintve a stuttgarti rendőrséget. A balesetről készült brutális fotókat a Ludwigsburg24 osztotta meg a Facebookon. Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke szerint a miniszterelnököt szállító autó nem volt érintett a balesetben, és Orbán Viktor kondoleáló levelet küldött a német kancellárnak és a stuttgarti rendőrfőnöknek; megrendülését és együttérzését fejezte ki a tragikus baleset kapcsán.