Dézsi Csaba András puccsra készül Győrben Pintér Bence szerint

Győr megválasztott polgármestere, Pintér Bence szerint a leköszönő polgármester, Dézsi Csaba András puccsra készül a város jövője ellen, és a Győr-Szol élére készül kinevezni egy bizalmasát, Németh Zoltánt.

Pintér Bence a Facebookon fejtette ki véleményét, miszerint Dézsi még az októberi átadás-átvétel előtt szeretné a Győr-Szol élére kinevezni Németh Zoltánt, aki a Fidesz tagja. Pintér szerint ez a lépés a választási kampányban nyújtott támogatás "hálájaként" történne, és azért, hogy megakadályozza a város legnagyobb cégének, a közszolgáltató és vagyongazdálkodó vállalatnak a rendbetételét.

A Győr-Szol vezetésére Pintér szerint nem a Dézsi által támogatott "pártkatonákra", hanem feddhetetlen, szakmai alapon kinevezett vezetőkre van szükség, akik garantálják, hogy a cégben megszűnik az eddigi lopás. Pintér ezzel kapcsolatban felszólította a közgyűlés tagjait, hogy amennyiben napirendre kerül a javaslat, ne szavazzák meg Németh kinevezését.

A június 9-i választási eredmények alapján Pintér Bence, a civilek és az LMP–Momentum által támogatott jelölt nyerte el a polgármesteri posztot 31,15 százalékos eredménnyel, megelőzve Dézsi Csaba Andrást, aki 30,40 százalékot ért el, valamint a korábban szexbotrányba keveredett Borkai Zsoltot, aki 27,02 százalékon végzett. A választás után Dézsi kezdeményezésére hét szavazókörben újraszámolták a szavazatokat, de az eredmény lényegesen nem változott. Dézsi Csaba András a június 9-i választáson 18 298:17 853 arányban kikapott Pintér Bencétől, és a közgyűlésben fideszes túlsúly alakult ki: a kormánypárt 14, az ellenzék 3 mandátumot szerzett, Borkaiéknak 2 képviselőjük, három civil szervezetnek 1-1 mandátuma lett.

A keddi közgyűlés meghívója szerint 19 napirendi pontról tárgyalnak a képviselők, de egyik napirendi pontban sem található utalás arra, hogy a Győr-Szol élén személyi változás készülne. A meghívottak között név szerint szerepel Prédl Antal mint a Győr-Szol vezérigazgatója, bár Dézsi egy korábbi, mára már nem elérhető Facebook-kommentjében arról írt, hogy Prédl lemondott.