Donald Trump a győzelemért és a keresztény szavazatokért kampányol

Donald Trump, aki hamarosan szemtől szembe vitázik demokrata ellenfelével, Joe Bidennel, folytatja kampánykörútját, és Philadelphiában a feketék és a keresztények szavazataiért werbál. A városban, amelyet négy évvel ezelőtt Biden könnyedén megnyert, Trump a rendőrség "védettségét" ígérte és szövetségi forrásokat a bűnözés elleni küzdelemre, miközben elutasította az FBI statisztikáit, amelyek az erőszakos bűncselekmények csökkenését mutatják.

Trump szombati beszédeiben kijelentette, hogy a "vérontás sújtotta" Philadelphiát rendbe fogja hozni, és vádolta Joe Biden demokrata elnököt azzal, hogy hazudik az erőszakos bűncselekményekről szóló adatokról. A republikánus elnökjelölt azt ígérte, hogy a rendőrségnek "védettséget" adna, és szövetségi forrásokat juttatna az erőszak ellen küzdő városoknak. Trump a fekete és spanyolajkú lakossághoz is szólt, akiket a munkahelyek elvesztésével riogatott az illegális migránsok miatt.

A demokrata Malcolm Kenyatta szerint a fekete szavazók emlékeznek Trump múltjára és politikájára, amely a fekete munkásosztályt sújtotta. Trump, aki tévesen állította, hogy csalás miatt vesztette el Pennsylvania államot 2020-ban, azt ígérte, hogy nem fogja hagyni, hogy a választási csalások megismétlődjenek.

A keresztények kegyeiért kampányol

Trump csütörtökön Atlantában vitázik Biden-nel, és egy washingtoni rendezvényen arra buzdította a keresztényeket, hogy novemberben még egyszer utoljára szavazzanak rá. A volt elnök az abortusz kérdését is érintette, amely fontos téma a konzervatív keresztények számára, de álláspontja, hogy az eljárás korlátozásáról államonként kell dönteni, ellentmond a legtöbb konzervatív keresztény nézetének. Trump hangsúlyozta, hogy az abortuszjogok túl kemény kezelése veszélyeztetheti a republikánusok választási esélyeit, és említést tett az anya életére vonatkozó kivételekről is. Az oktatási minisztérium megszüntetésével kapcsolatos javaslata viszont tapsot váltott ki a konzervatív keresztények körében.