Ne most induljon haza a Balatonról, áll az M7-es autópálya

Kőszárhegynél, a 72-73-as kilométer között két személyautó ütközött össze az M7-es autópálya Budapestre vezető oldalán. A baleset miatt a szakaszt teljes szélességében lezárták, azonban a forgalom a külső sávban már megindulhatott 6 óra után, a belső és a leállósáv még nem járható. A hatóságok a kerülőutak használatát javasolják.

A katasztrófavédelem már a helyszínen van, és megkezdték a roncsokból való kiemelést, ahol két ember rekedt. A polgárdi önkormányzati és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók, valamint a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vesz a mentési munkálatokban.

A forgalommal kapcsolatosan a hatóságok azt tanácsolják, hogy aki teheti, az térjen le a 80-as kilométernél, hogy elkerülje a torlódást.

Egyéb balesetek

Az M3-as autópályán egy kisbusz árokba hajtott a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a Polgár csomópont előtt, de a 173-as kilométernél nem képez forgalmi akadályt.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a 26-os főúton, Dubicsány térségében vízátfolyás keletkezett a nagy mennyiségű csapadék miatt, ami miatt a 33-as km-nél a főutat lezárták.

Bajánál, az 55-ös főúton, a Türr István hídon vasúti pálya karbantartási munkálatokat végeznek. A 103-as km-nél a hónap végéig csak egy sávon haladhat a forgalom, irányonként váltakozva, jelzőlámpás forgalomirányítással. A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy a jelzőlámpa jelzéseit mindenki tartsa be, mert a tiltás ellenére behajtó járművek miatt komolyabb fennakadások is előfordulhatnak.