Belefulladt egy ötéves kisfiú a kőbányai strand nagymedencéjébe

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a rendőrség egy ötéves kisfiú halálának ügyében, aki egyedül, felügyelet és úszógumi nélkül ment bele egy kőbányai strand nagymedencéjébe és ott megfulladt. A tragédia után az úszómester még újra tudta éleszteni a kimentett gyereket, de a kórházban a szervezete feladta a küzdelmet.

A baleset a X. kerületi strandon történt, ahol a gyermek anyja felügyelet nélkül hagyta kószálni a kicsit. A szemtanúk szerint a szülők egyáltalán nem figyeltek rá, és nem is tudták, hogy éppen melyik medencébe ment bele a fiú. "Az anyukája ott volt a homokozó résznél, a kisgyerek meg egyedül mászkált a strand területén" – mondta egy szemtanú, aki segíteni indult, amikor az unokái szóltak neki, hogy valami nincs rendben.

A rendőrség szerint már aznap büntetőeljárást indítottak, amikor a kisfiút kihúzták a medencéből, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésként kezdték vizsgálni az esetet. A fiú halálát követően a nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölésre módosították. Borbély Zoltán jogász szerint a rendőrség most a szülők felelősségét vizsgálja majd, és a bírói gyakorlatban a gondatlanságból elkövetett emberölésnél általában felfüggesztett szabadságvesztést alkalmaznak, a végrehajtandó szabadságvesztés aránya pedig az ilyen eseteknél az országban mindössze 1-2 százalék.

A kőbányai strand semmilyen közleményt nem adott ki az esetről, és a megkeresésekre sem kívántak nyilatkozni.