Életveszélyes autót adtak el a nyugdíjasnak, most mégis ő fizet

Kaluber Józsefné élete talán legnagyobb csapását szenvedte el, amikor egy használt autó vásárlása után csúnyán becsapták, és most, 18 évvel később, nyugdíjának jelentős részét kell odaadnia a végrehajtóknak.

Kaluberné 2006-ban vásárolt egy Renault Twingót egy autókereskedőtől, aki később eltűnt. Az autó hazavezetésekor derült ki, hogy az egy összetákolt jármű, amit legalább öt különböző autóból raktak össze. A bíróság döntése ellenére, miszerint a kocsi nem az övé, a hitel mégis rajta maradt. A nyugdíjas asszony hitelre vette az autót, és most havonta több mint 50 ezer forintot, nyugdíjának egyharmadát kell fizetnie a hitel törlesztésére.

Az asszony lánya, Zita elmondása szerint a hitelt a Budapest Autótól vették fel, amelyet később a Cessio követeléskezelőnek adtak át. A végrehajtó kezébe került az ügy, és a család már minden jogi lehetőséget kimerített. Zita nem érti, miért várt a behajtócég 18 évet azzal, hogy visszakérjék a pénzt, és felveti, hogy a tartozás összege ez idő alatt jelentősen nőhetett. Az eredetileg 2 millió forintos hitel összege így több mint 5 millió forintra duzzadt.

A Cessio Követeléskezelő, amely a pénzt behajtja Kalubernétől, a cikk írásának idején nem volt elérhető.