Sikeres adománygyűjtés a Hősök terén: Második lakást vásároltak állami gondozott fiataloknak

A Hősök terei influenszer-tüntetésen indított adománygyűjtés rendkívüli sikerrel zárult, több mint 219 millió forint gyűlt össze, amiből már a második lakást is sikerült megvásárolni állami gondozott fiatalok számára.

Februárban több ezer ember gyűlt össze a Hősök terén, hogy egy kegyelmi ügy elleni demonstráció keretében támogassák az Utcáról Lakásba! Egyesület (ULE) által szervezett adománygyűjtést. Az eredeti cél 25 millió forint összegyűjtése volt, amelyet a résztvevők jóval túlszárnyaltak, így a szervezők várakozásait is felülmúlva, 23 ezer adakozó segítségével 219 millió forintot sikerült összegyűjteniük.

Osváth Zsolt, az influenszertüntetés egyik ismert arca és korábbi állami gondozott, egy Instagram-sztoriban osztotta meg, hogy már a második lakásban van, amit az ULE vásárolt meg a tüntetés során összegyűjtött adományokból.

Az ULE a sikeres gyűjtés után új célokat tűzött ki: az eredeti egy helyett immár 11 fiatal lakhatását szeretnék biztosítani. Az egyesület honlapján kifejtik, hogy a fiataloknak nemcsak lakhatást, hanem társadalmi integrációt is szeretnének nyújtani, ezért a lakhatási lehetőségen túl szociális munkát és egyéni támogatást is kínálnak.