A Demjén musical forgatásának kulisszatitkai

Több mint három évvel ezelőtt vetődött fel az ötlet, és azóta készül a Demjén Ferenc dalokkal fűszerezett "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film, amelyet a stáb szívügyeként kezel. A forgatás utolsó napjain is érezhető volt a lelkesedés, hiszen a dalokat százszor is meghallgatva a stáb tagjai még mindig örömmel éneklik a slágereket.

A film egyik forgatókönyvírója, Kormos Anett elárulta, hogy bár már ezerszer hallgatta a dalokat, mégsem vált idegessé tőlük, sőt, Demjén Ferenc muzsikája még mindig képes lelkesíteni. Kormos Anettet és Goda Krisztinát Kirády Attila producer kérte fel, hogy alkossanak egy történetet, amelybe Demjén slágerei illeszkednek, és amely szerelmi történetként is megállja a helyét.

A producer beszámolt arról is, hogy egy forgatási nap akár 12 órán át is eltarthat, és mindez csupán néhány perces jelenetek rögzítésére korlátozódhat. Egyes jeleneteket több helyszínen és időpontban is fel kell venni, figyelembe véve a folytonosságot, mint például a szereplők ruházatát vagy hajhosszát.

A háttérben a Demjén slágerek ismétlődő dallamai mellett Túri Lajos koreográfus felügyelte a több mint 150 táncossal készülő nagyszabású táncjeleneteket. A színészeknek a forgatás előtt két és fél hónap állt rendelkezésre a próbákra, hogy tökéletesen elsajátítsák a koreográfiákat. Túri Lajos megjegyezte, hogy bár eleinte Törőcsik Franciska és Marics Peti nehezen fogadták el a módszereit, végül minden a helyére került, és Marics Peti kifejezetten dicséretet kapott a táncos képességeiért.

Marics Peti, aki a filmben Gábort alakítja, elmondta, hogy a táncos múltja nagyban hozzájárult a forgatáson nyújtott teljesítményéhez, és önbizalmat adott a munkához. Az énekes szerint a filmforgatás nem csupán szórakozás, hanem fárasztó és aprólékos munka, amely során egy nap alatt egy kétperces jelenetet vesznek fel.