Izraeli légicsapások a Gázai övezetben

Az izraeli hadsereg a Gázai övezet déli és középső részein hajtott végre légicsapásokat, többek között Rafah városában, ahol állításuk szerint fegyveres terroristákat semmisítettek meg.

Az izraeli hadsereg (IDF) szombati közleménye szerint a Gázai övezet középső részén és Rafah városában az elmúlt 24 órában több radikális célpontot támadtak meg. Az IDF tájékoztatása alapján a középső részen egy rakétaállást is felszámoltak, amelyből korábban rakétával támadtak egy izraeli katonai repülőgépet, de a gépben nem keletkezett kár.

A hadsereg szerint a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban és környékén folytatódtak a célzott hadműveletek, ahol az elmúlt 24 órában több fegyveres terroristát öltek meg. A Hamász által vezetett kormányzati médiahivatal igazgatója szerint azonban a szombaton a Gázaváros több része ellen indított támadásnak legkevesebb 42 halálos áldozata volt. A Sati menekülttáborban 24 ember vesztette életét, további 18 palesztin pedig a Tuffa negyed elleni támadásban halt meg.

Az izraeli hadsereg rövid közleményben arról számolt be, hogy az IDF vadászgépei a Hamász gázavárosi katonai infrastruktúrájának két célpontjára csaptak le. A Hamász közleményében nem említett katonai célpontokat, ellenben hangsúlyozta, hogy az izraeli csapások a polgári lakosságot vették célba.