Vadász Zsolt emlékére

Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház korábbi igazgatója mély fájdalommal búcsúzik Vadász Zsolttól, az Operettszínház művészétől, aki gyors lefolyású betegség következtében, 51 éves korában hunyt el.

Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház egykori vezetője, közösségi oldalán osztotta meg a szomorú hírt és búcsúzott el Vadász Zsolttól, aki nem csak a magyar, hanem a nemzetközi színházi életben is ismert és elismert művész volt. Vadász Zsolt halálhíre Szentpétervárig is eljutott, ahol szintén nagyra értékelték tehetségét. Kerényi posztjában Jurij Schwarzkopf, a Szentpétervári Zenés Vígszínház intendáns-igazgatójának búcsúlevelét is megosztotta, amely Vadász egyik kedvenc külföldi fellépési helyéről érkezett.

A búcsúüzenetben Kerényi Miklós Gábor a következő szavakkal emlékezik: "Béna a száj, botladozik a láb. Hihetetlen iszonyat. Egyik pillanatról a másikra valaki, aki hozzánk tartozik, velünk él, nincs mellettünk tovább. Nincsenek méltó szavak, nincsenek gondolatok, csak a végtelen üresség, a megválaszolhatatlan kérdések özöne. Személyeset kéne írnom, megszólítanom, felidézni gyönyörű emlékeket és kifejezni, hogy őrizzük meg magunkban egyéniségének varázsát, de a HIÁNY olyan nagy, hogy egyenlőre mindez csak szó, szó, szó... Zsoltit mindenki szerette, és ő is mindenkit szeretett! Igazi, nagyon nagy művészként bárhol játszott, fantasztikus lelkiismerettel készült, hogy különlegesen magas színvonalon teljesítsen."

A szentpéterváriak búcsúüzenetében Jurij Schwarzkopf és a Zenés Vígszínház csapata így emlékezik: "Ma értesültünk Zsolt Vadász, a kiváló magyar színész, operett- és operaénekes elhunytáról, aki egy hirtelen fellépő súlyos betegség után távozott. Pályafutása során számos színházzal dolgozott együtt, beleértve a Szentpétervári Zenés Vígszínházat, ahol előadásai mindig lenyűgözték és elbűvölték a közönséget. Kivételes mestersége és a zene iránti mély érzése inspirálta és elbűvölte kollégáit és rajongóit. Őszinte részvétünket fejezzük ki Zsolt családjának, barátainak és kollégáinak ebben a nehéz időszakban. Az ő távozása hatalmas veszteség mindannyiunk számára. Emléke mindig szívünkben és az általa szeretett zenében él tovább."

Vadász Zsolt emléke és művészete így nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is tovább él azokban, akik ismerték és szerették.