Peter Falk kedvenc sült oldalasa – recepttel

Nem sokan tudják, de a Columbo hadnagyot megformáló Peter Falk szakácsként kezdte pályafutását az Egyesült Államok kereskedelmi flottájánál az érettségi után. A sorozatban gyakran láthattuk csilit fogyasztani, azonban valójában a kínai stílusú ropogós sült oldalas volt az igazi kedvence, amelynek receptjét most meg is osztjuk.

A sült oldalas elkészítéséhez szükségünk lesz 2 teáskanál darált gyömbérre, 1 daráltra mogyoróhagymára, 1 zúzott fokhagymagerezdre, 1 evőkanál csiliszószra, 2,5 evőkanál csípős ketchupra, 2 evőkanál szójaszószra, 2 evőkanál száraz sherryre, 1 evőkanál barna cukorra, 900 gramm sertésoldalasra, 1 evőkanál mézre és sóra.

Elkészítés: Keverjük össze a fent említett hozzávalókat, kivéve az oldalast és a mézet, és adjunk hozzá fél teáskanál sót a páchoz. A húst helyezzük egy serpenyőbe, mindkét oldalát kenjük be a páccal, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten két órán át, közben egyszer megfordítva és mézzel is megkenve.

Az előmelegített sütőben, 140 Celsius-fokon kezdjük el sütni a bordákat úgy, hogy azokat felfüggesztjük, és egy fóliával bélelt, kevés vízzel ellátott serpenyőt helyezünk alájuk. 30 perc elteltével emeljük a hőmérsékletet 150 fokra, majd további 30 percig süssük, végül 200 fokon pirítsuk ropogósra még 30 percig. A sült oldalast melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.