Ismeri fel a második világháborús egyenruhákat?

A második világháború sokak számára nem csupán történelmi esemény, hanem egyfajta romantikus idill is, amely izgalmat kelt a fegyverek, stratégiák és a történelem iránt. Filmek és videójátékok is foglalkoznak a témával, így nem ritka, hogy valaki felismer egy-egy egyenruhát vagy fegyvert, és hozzá tudja rendelni a megfelelő nemzetet.

A Blikk kvízjátékában most Ön is tesztelheti tudását, és kiderítheti, felismeri-e a különböző nemzetek katonáit csupán a felszerelésük alapján. A kérdések során többféle nemzetiségű katonák egyenruhái közül kell kiválasztani a helyes választ, többek között szovjet, amerikai, német, brit, és magyar katonákéi közül. A kvíz során a válaszok között szerepelnek olyan nemzetek is, mint a lengyel, román, finn, olasz, és mások.

A kvízben szereplő képek a Blikk fényképei, és a játék során a résztvevők pontszámot gyűjthetnek, majd megoszthatják az eredményüket másokkal. A kvíz ingyenesen elérhető a regisztrált felhasználók számára, így ha még nem regisztrált, megteheti, és utána rögtön bele is vágthat a kihívásokkal teli játékba.