Hawaii megegyezett a környezetvédelmi perben

Hawaii állam egyezségre jutott a tizenhárom fiatallal, akik beperelték az államot, mondván, hogy a közlekedési rendszerük sérti a tiszta és egészséges környezethez való jogukat. A The Hill szerint a megállapodás részeként Hawaii vállalja, hogy csökkenti a közlekedési ágazatból származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

A terv, amely 2045-ig terjedő átmeneti kibocsátáscsökkentési célokat foglal magában, része a megállapodásnak. Emellett Hawaii állam kötelezettséget vállalt egy ifjúsági tanács létrehozására is, amely a közlekedési minisztériummal fog együttműködni az éghajlati kérdésekben.

A megállapodás részeként további fejlesztéseket is végrehajtanak, többek között a gyalogos és kerékpáros infrastruktúra fejlesztését, valamint 40 millió dollárt fordítanak az elektromos járművek töltőállomásainak kiépítésére.

Rylee Brooke K., a pereskedő fiatalok egyike, kiemelte a partnerség jelentőségét Hawaii jövő generációi számára, és reményét fejezte ki, hogy az ügy ösztönzést ad a fiataloknak a hangjuk meghallatására és a vezetők felelősségre vonására az örökölt jövőért.