Az anti-woke Freedom2o palackozott víz és a változó vásárlói szokások

Amerikában új termék került a piacra, amely az anti-woke mozgalom jegyében kívánja megszólítani a fogyasztókat. Az anti-woke Freedom2o palackozott víz gyártója úgy véli, hogy a termékük nem csupán egy ital, hanem egy politikai állásfoglalás is.

Az Egyesült Államokban a vállalkozó szellem és a piaci rések kihasználása gyakran vezet különleges termékek megjelenéséhez. Az anti-woke Freedom2o palackozott víz esetében egy olyan termékről van szó, amely a politikai megosztottság és a kulturális harcok közepette kíván megállapodni a piacon.

A víz reklámozását Alex Clark, egy Trump-párti közéleti személyiség végezte egy Turning Point nevű rendezvényen. Clark szerint a termék nem annyira a víz minőségéről szól, mint inkább a palackról és azon keresztül közvetített üzenetről. Az anti-woke víz fogyasztása számára egyfajta lázadást jelent a szólásszabadság és az önállóság melletti kiállás formájában.

Clark hozzátette, hogy a Freedom2o víz fogyasztása egy emlékeztető lehet arra, hogy még a mindennapi cselekedetek, mint például egy korty víz, is bírhatnak jelentéssel és céllal. A víz ára 12 darab fél literes palack esetében 21 dollár, ami körülbelül 7800 forintnak felel meg.

Azonban a folyamatos inflációs nyomás hatására az amerikai fogyasztók is egyre inkább változtatják vásárlási magatartásukat. Az élelmiszerárak emelkedése különösen érzékenyen érinti a háztartásokat, ami új stratégiák keresésére ösztönzi őket. Az élelmiszerárak márciusban éves szinten 1,2 %-kal nőttek, míg májusban ez az arány már 2,1%-ra emelkedett.

Joe Biden amerikai elnök áprilisi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a lakás- és élelmiszerárak továbbra is túl magasak, és felszólította a kiskereskedőket az árak csökkentésére.

A Forter vezető technológusa, Doriel Abrahams szerint a vásárlók egyre inkább keresik a módját annak, hogyan csökkentsék kiadásaikat és spóroljanak. Az emberek az alacsonyabb megtakarítások, csökkenő bérnövekedés, növekvő hitelkártyaadósság és emelkedő prémiumok között próbálnak egyensúlyozni.

Azoknak a kiskereskedelmi márkáknak és üzletláncoknak, amelyek ebben a makrogazdasági környezetben is meg akarják őrizni vásárlóikat, fejlődniük kell. Az egyszerű - de fontos - juttatásoktól kezdve egészen a teljes pénztári élményig, a fogyasztók többet és jobbat akarnak kedvenc márkáiktól.

Abrahams szerint Amerikában is a sajátmárkás termékek felé fordulnak a fogyasztók, ha nőnek az árak. Az Élelmiszeripari Szövetség nemrégiben készült "Power of Private Brands" című jelentése szerint az élelmiszervásárlók 55%-a vásárolt több sajátmárkás élelmiszert az elmúlt évben.

A hőség hatása azonban nem csak a vásárlói szokásokat, hanem a munkavállalók termelékenységét is befolyásolja. A Bloomberg szerint a forró nyári napok csökkentik a kognitív teljesítményt, rontják az alvásminőséget, közlekedési fennakadásokat okoznak, és többletszabadnapokat eredményezhetnek. A szabadban dolgozók, például az építőiparban, a bányászatban vagy a mezőgazdaságban dolgozók különösen nagy veszélynek vannak kitéve. A korlátozott légkondicionálással rendelkező munkahelyeken, mint az éttermek vagy a raktárak, szintén visszaesik a termelékenység. A szellemi dolgozók, akik nagy valószínűséggel légkondicionált irodában ülnek, szintén nem védettek az extrém hőség hatásaitól.

Joe Biden elnök a tavaly nyári hőhullám idején azt mondta, hogy a szélsőséges hőség évente 100 milliárd dollárjába kerül az Egyesült Államoknak, és figyelmeztetett, hogy ez a veszteség 2030-ra megduplázódhat. A Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint 1992 és 2017 között a hőség okozta stressz több mint 800 munkavállaló halálát okozta az Egyesült Államokban, és több mint 70 ezren szenvedtek sérüléseket.