V. Naszályi Márta jövője kérdéses az I. kerületi képviselő-testületben

V. Naszályi Márta, az I. kerület jelenlegi polgármestere, aki a június 9-i választáson vereséget szenvedett, még nem döntötte el, hogy elfoglalja-e helyét a kerületi képviselő-testületben. A választáson Böröcz László fideszes jelölt győzött, így ősszel ő veszi át a kerület vezetését. V. Naszályi a képviselő-testületbe kompenzációs listáról jutott be, de jelenleg a pihenésre összpontosít, és még nem határozott arról, hogy részt vesz-e a testület munkájában.

Az ellenzéki támogatással megválasztott polgármester egy mandátum után távozik a kerület éléről. 2019-ben meglepetést okozott, amikor több mint száz szavazattal legyőzte a 1998 óta hivatalban lévő fideszes polgármestert. Azonban az idei választáson a Fidesz jelöltje, Böröcz László nyert, és a párt a képviselő-testületben is többséget szerzett.

A választási eredményeket követően a kormányközeli média már arról ír, hogy a kerületben "újra rend lesz". A Metropol cikke szerint Budavár "magát a pokolt" jelenti, de a frissen megválasztott polgármester rendet ígér, és hajléktalan-tisztogatást tervez.

V. Naszályi Márta a választási vereség után azt nyilatkozta, hogy a döntés előtt áll, és hogy a jövőben is az I. kerületi lakosok érdekeinek képviselete lesz számára a legfontosabb. Azonban konkrét terveiről még nem nyilatkozott, így kérdéses marad, hogy aktív szerepet vállal-e a kerületi politikában a jövőben.