Román másodosztályú ellenfelet kapott a Paks az Európa-ligában

A Paks FC, a Magyar Kupa győztese, a román másodosztályú Corvinul Hunedoara csapatával találkozik az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, ahol hazai pályán kezdi a párharcot július 11-én.

A svájci Nyonban megtartott sorsoláson összesen 12 csapat vett részt, amelyekből hat párosítást hoztak létre. A Paks, amely a hazai bajnokságban a második helyen végzett és a Magyar Kupa döntőjében legyőzte a Ferencvárost, kiemeltként került be a sorsolásba.

A párharcokat július 11-én és 18-án rendezik meg, Bognár György vezetésével a paksi csapat először otthon fogadja ellenfelét.

Az Európa-liga selejtezője négy fordulón keresztül tart, amely során 12 csapat jut a 36-os főtáblára. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből további 11 csapat csatlakozik majd, míg 13 helyet a nemzeti bajnokságok erősorrendje és a bajnoki helyezések határoznak meg.

Az Európa-liga új lebonyolítási rendszerében 36 csapat vesz részt, mindegyikük nyolc csoportmérkőzést játszik, amit a kieséses szakasz követ. A sorozat döntőjét 2025. május 21-én a spanyolországi Bilbaóban rendezik meg.

Az El első selejtezőkörének párosítása

  • PAKSI FC–FC Corvinul Hunedoara (román)
  • Botev Plovdiv (bolgár)–NK Maribor (szlovén)
  • IF Elfsborg (svéd)–Pafosz FC (ciprusi)
  • FC Sheriff Tiraspol (moldovai)–PFC Zire (azeri)
  • KF Llapi 1932 (koszovói)–Wisla Kraków (lengyel)
  • MFK Ruzomberok (szlovák)–FC Tobol (kazah)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!