Zimány Linda zaklatóját elmegyógyintézetbe szállították

Letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték azt a 43 éves férfit, aki rendszeresen zaklatta és életveszélyesen megfenyegette Zimány Lindát.

A 24.hu információi szerint a bíróság egyelőre egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását[^24.hu]. A gyanúsított, H. Csaba, aki korábban több magyar rendvédelmi szervnek is fenyegető e-maileket küldött, emberek meggyilkolásával fenyegetőzött, amennyiben a családját nem telepítik külföldre[^hvg.hu].

A 24.hu értesülései alapján a Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy a bíróság a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt döntött a letartóztatás mellett, és a végzést minden érintett tudomásul vette, így az már végleges[^24.hu].

A rendőrség közzétett egy felvételt a férfi hazaszállításáról, amelyet a 24.hu is megosztott[^24.hu]. A gyanúsítottat a NEBEK és a Készenléti Rendőrség munkatársai június 12-én repülővel hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek.

Németországban fogták el azt a férfit, aki többek között Zimány Lindának és több rendvédelmi szervezetnek is fenyegető üzeneteket küldött korábban. Zimány Linda a letartóztatás után a 24.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon örül a hírnek, mert a férfi üzenetei nagyon ijesztőek és félelmetesek voltak. Hozzáfűzte, „soha nem lehet tudni, hogy kinek mi játszódik le a fejében, és hogy valóban beváltja-e a fenyegetéseit”.

A gyanúsítottat a BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett és zaklatás vétség miatt hallgatták ki.