Halálos baleset Tolmácsnál egy figyelmetlen kanyarodás következtében

Egy tragikus közúti baleset történt Tolmácsnál, amikor egy sofőr nem vette észre az érkező autót egy kamion takarása miatt, ami halálos kimenetelű ütközéshez vezetett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 64 éves balassagyarmati férfi ellen, aki 2023. november 9-én, 9 óra előtt okozott halálos közúti balesetet Tolmács közelében, a 2-es főúton. A férfi balra akart kanyarodni, de nem vette észre a kamion mellett érkező másik járművet, ami végzetes következményekkel járt.

A vádlott az útkereszteződésnél megállt, mivel észlelte a külső sávban közeledő kamiont. Azonban amikor a kamion jobbra indexelve lelassított, hogy bekanyarodjon Tolmács felé, a vádlott is elindult, és áthajtott a külső sávon, közvetlenül a belső sávban érkező autó elé.

Az ütközés következtében a másik autó vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte a balesetet. Azonban az utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás és az orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

Az ügyészség szerint a baleset oka az volt, hogy a vádlott nem tartotta be az elsőbbségadási szabályokat, és nem várta meg, amíg a kamion befejezi a kanyarodást, hogy észrevegye az érkező másik autót.

A vádlott ellen felfüggesztett börtönbüntetés, a járművezetéstől való eltiltás, valamint félmillió forintos bűnügyi költség megtérítésének javaslatával lépett fel az ügyészség. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a közúti járművezetéstől eltiltást, valamint félmilliós bűnügyi költség megtérítését indítványozta. Arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, az ügyészség 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett szabadságvesztést és 3 év járművezetéstől eltiltást indítványozott neki.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság fogja meghozni a végső ítéletet.