Győri házaspár vádja: prostitúcióra kényszerítés és gyilkosság

Egy győri házaspár ellen vádat emeltek emberölés és minősített emberkereskedelem miatt, miután kiderült, hogy prostitúcióra kényszerítettek, majd megölték egy fiatal nőt, akinek holttestét egy bőröndben rejtették el.

Tizenegy évvel ezelőtt a házaspár győri bérlakásába költözött egy jövedelem nélküli fiatal nő, aki a feleség fiának volt a barátnője. A kapcsolat véget értével a nő kiszolgáltatott helyzetbe került, és a házaspár kényszerítette őt, hogy a feleséggel együtt prostitúciós tevékenységet folytasson. A bevételt a férjnek kellett átadniuk. A lakás ajtajára vasrácsot szereltek, és az ajtó szinte mindig zárva volt, a kulcsot pedig a férj őrizte, aki döntött arról, ki léphet ki és ki léphet be a lakásba. Ha a fiatal nő nem akart prostituálódni, a férj bántalmazta őt.

2014 őszén a házaspár összeveszett, mert a feleség megtudta, hogy a férj szexuális kapcsolatot létesített a sértettel. A fiatal nőt ezért okolták, és mindketten olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette. A házaspár a holttestet egy bőröndbe rejtette, majd a lakásból kivitte és elrejtette.

A bíróság a házaspárral szemben 16-16 év fegyházbüntetést szabott ki, de a halmazati szabályok értelmében akár 22 és fél év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi a bűncselekmények súlyossága miatt.