Fideszes vezetők leváltása több településen

Csepelen és a XII. kerületben a Fidesz jelentős pozíciókat veszített, és ez a tendencia több vidéki városban is megfigyelhető, ahol évtizedek óta tartó jobboldali vezetést váltottak le.

Csepel és Hegyvidék kerületekben a Fidesz elveszítette a polgármesteri posztot, és a képviselő-testületben is csökkent a befolyásuk. Csepelen öt évvel ezelőtt még nyolc fideszes képviselő volt, most csupán kettő, míg Hegyvidéken a korábbi 17 tagból 12 fideszes helyett most csak négy maradt.

Pakson, ahol korábban Süli János, az Orbán-kormány paksi bővítésért felelős exminisztere volt a polgármester, a választók leváltották a fideszes vezetőt, és Heringes Anita nyert több mint hatszáz szavazattal.

Nagykanizsán is meglepetéseredmény született, ahol a Fidesz 2006 óta vezette a várost, de most Horváth Jácint győzött 1100 szavazattal.

Solymárban Szente Kálmán fideszes polgármester súlyos vereséget szenvedett a Tegyünk Együtt Solymárért Egyesület jelöltjétől, Zlinszky Pétertől.

Biatorbágyon a Fidesz jelöltje, Nánási-Kézdy Tamás vereséget szenvedett, és a képviselő-testületben is visszaszorult a párt befolyása.

Keszthelyen 18 év után váltották le a Fideszt, Manninger Jenő helyett Tóth Péter nyert, és a civil egyesület is erősödött a képviselő-testületben.

Hévízen is fideszes polgármester vezetett 2010 óta, de most Naszádos Péter győzött, és a képviselő-testületben is csökkent a Fidesz képviselete.

Ezek a választási eredmények jelzik, hogy több helyen is változásra volt igény a választók részéről, és a Fidesznek új stratégiát kell kidolgoznia a jövőbeni sikerek érdekében.