Eltűnt Pablo, a bernáthegyi: 500 000 forintot ajánlottak a gazdái a megtalálónak

Egy hét telt el azóta, hogy Pablo, az egyéves kan bernáthegyi kutyus eltűnt, és a gazdái félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlanak annak, aki segít hazajuttatni az állatot.

Pablo, a bernáthegyi kutyus június 7-én, pénteken szökött meg társával, Ellie-vel együtt Magyaralmásról, Fejér vármegyében, de csak Ellie tért haza. A gazdák nyomkövetőt találtak az otthonuktól nem messze lévő erdős részen, de nyakörv nélkül. Egy hölgy szerint az esti órákban látta Pablót Száron, azonban azóta semmi hír a kutyusról.

A gazdák közösségi médián keresztül kérik azokat, akik esetleg vadászként kilőtték a kutyát, vagy befogták, hogy tájékoztassák őket az esetről, hangsúlyozva, hogy nem akarnak botrányt, csak szeretnék tudni, mi történt Pablóval. Azt is hozzátették, hogy a kutya rendkívül hűséges a családjához, és soha nem fogadna el más gazdát.

A gazdák kiemelték, hogy Pablo szaporításra alkalmatlan, és közelgő oltásai, valamint élősködők elleni védelme miatt is fontos lenne a mielőbbi hazatérése. Emellett felajánlották, hogy ha valaki bernáthegyire vágyik, segítenek kiskutya vásárlásában, csak Pablót adják vissza.

A gazdák bejegyzése több ezer megosztást kapott, de a kutya keresése továbbra is eredménytelen. Ennek ellenére nem adják fel a reményt, és továbbra is keresik Pablót, a megtalálónak pedig 500 000 forint nyomravezetői díjat ígérnek.